PAUSGYMNASTIK

Hej!

Jag hade just en onlineklass med pausgymnastik – blev så inspirerad så jag måste skriva ett inlägg om det 🙂

Den mänskliga kroppen är skapad för fysisk aktivitet, men idag arbetar mer än hälften av alla människor stillasittande framför en skärm. Om kroppen inte får röra på sig ökar risken för skador och sjukdomar som i sin tur kan kosta företag och organisationer stora summor. Ett bra sätt att undvika det är att erbjuda dina medarbetare att göra pausgympa på jobbet.

  1. Ökar välbefinnandet

I dagens samhälle sker mycket arbete framför datorn, många timmar i sträck utan pauser. Dessa monotona och upprepade rörelser ger kroppen en långvarig belastning. Du har säkert själv haft ont i nacke, skuldror eller armar efter en lång dag bakom skärmen. På lång sikt ökar det risken att få andra hälsoproblem som övervikt, hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes och stresskänslighet. Risken ökar ännu mer i nuläget när många jobbar hemifrån med sämre ergonomi.

  1. Vi kan arbeta mer effektivt

Med ett ökat välmående ökar produktiviteten. Rörelse och gemensamma aktiviteter ökar teamets motivation.

  1. Att göra pausgympa på jobbet förebygger skador som kan leda till sjukskrivning

Just besvär med nacke, axlar och rygg är en av de allra vanligaste orsakerna till sjukskrivning. Tillsammans med psykisk ohälsa utgör de över 60% av alla sjukskrivningar i Sverige. För en arbetsgivare innebär det bland annat stora kostnader när en anställd blir sjukskriven. Även om statistiken är mörk så finns det ett ljus i det hela – det går att förebygga! Genom att göra pausgympa på jobbet för att bryta de statiska repetitiva rörelserna motverkar vi enkelt dessa hälsoproblem.

1 minut var 20 minut räcker, då hinner du stiga upp från stolen några gånger, göra några armrörelser, nackvridningar och så vidare. Det blir totalt 10-20 gånger under hela arbetsdagen, vilket totalt är 10-20 minuter. Rätt bra va?

LYCKA TILL MED DIN PAUSGYMNASTIK!

Bilder från google.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close